Mededelingen

Vieringen afgelast, zie onderstaande berichten.

De Nederlandse bisschoppen hebben aangekondigd dat de publieke liturgische vieringen met Palmzondag, de andere dagen in de Goede Week en met Pasen dit jaar worden afgelast. Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het corona virus hebben afgekondigd op 28 februari en 13 maart, worden nu verlengd tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag).

Missen, doop en uitvaart : Voor de missen die doordeweeks worden gehouden gelden de eerder afgekondigde, strikte maatregelen; de pastoor beslist naar omstandigheden en in overeenstemming met de overheidsmaatregelen of de doordeweekse mis doorgaat of niet. Hetzelfde geldt voor doopvieringen en uitvaarten die sober en kleinschalig moeten worden gehouden en in overeenstemming moeten zijn met de nadere richtlijnen van het eigen bisdom. In geval van uitvaarten dienen deze ook in overeenstemming te zijn met de richtlijnen van de uitvaartbranche zoals met betrekking tot het maximum aantal aanwezige personen.

Beste leden van de pastoraatsgroep,

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus scherpen de bisschoppen in Nederland de al eerder getroffen maatregelen aan. Alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen worden tot 31 maart afgelast. Hiermee sluiten de bisschoppen aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM.

De weekvieringen in kleine kring gaan wel door op de gebruikelijke locaties.

Daarnaast zal pastoor van der Sluis in St. Anthonis een eucharistieviering verzorgen in ‘de Schakel’ op de zaterdagen 14, 21 en 28 maart om 09.00 uur, de maandagen 16, 23 en 30 maart om 09.00 uur en donderdag 19 maart om 19.00 uur (b.g.v. Hoogfeest Heilige Jozef). 

Wij verzoeken u een en ander aan direct betrokkenen zoals kosters en koren door te geven. Wij hopen op uw begrip en rekenen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Pastoor van der Sluis

i.o. Diana Jakobs

Secretariaat Parochie, Maria Moeder van de Kerk

Lepelstraat 13 A

5845 BK  ST. ANTHONIS

Bereikbaar: maandag tot en met woensdag van 09.00 – 12.30 uur en op vrijdag van 09.00 – 12.30 uur:

Tel.nr.:  0485-471246